fredag 29. juni 2012

Herlig å ha litt flyt!

Litt oppdatering fra Huset på myra :-)

Her går det framover, følte at ting løsna litt for 1 uke siden, etter et par uker med lavere aktivitet!

På stua er vi så godt som ferdigmalt, bare litt småflikking igjen. Problemet som vi hadde etter de dumme gardinbrettene løste vi ganske enkelt med å sparkle der det manglet malerstrie. Det vises ikke om man ikke ser godt etter :-)
Er veldig fornøyd med fargen, og nå gleder vi oss til å få lagt gulv!


Kjøkkenet er også nesten ferdigmalt, det som mangler er å male tak og lister. Vi har også vært hos Flisekompaniet i Tromsø og kjøpt hvite italienske fliser til å ha over vasken og benken, tror det blir veldig fint!
I morgen skal vi kjøpe benkeplate, vi går for en laminatplate nå, så får det heller bli noe annet når vi skal totalrenovere kjøkkenet om 1-2 år :-)
Skal også få lagt gulv, samme som på stua.

Badet blir helt supert, og det er takket være en superflink onkel jeg har som heter Frank Strømseth! Uten han hadde det ikke blitt noe bad, da både jeg og min kjære er amøber når det gjelder slikt arbeid!
Han har satt inn nytt vindu, montert baderomsplater og skal sette opp innredningen! I tillegg har han også gjort det meste av forarbeidet på badet, hva skulle vi ha gjort uten han?? :-)
Vi har også fått lagt nytt belegg på gulvet, og det ble veldig bra!

På soverommene skal nå få tapetsert 2 vegger og så skal vi legge gulv, og da er det ganske klart! :-)

Vi skal også male utvendig, og har valgt en mørkeblå farge på huset, og hvitt på vinduskarmer og på verandaen.

Vi skal også få lagt nytt tak på garasjen, men det skal fagfolk få gjøre :-)

DET BLIR BRA!

Her er litt bilder:












onsdag 13. juni 2012

Skrape,fuge,male...


Ja, da var vi godt i gang med oppussingen av vårt nye hjem :-)

Tiden etter vi kom hjem fra Kreta har gått til innkjøp av utstyr, maling, tapet, og vi har også fått gjort endel i huset.

Kjøkkenet:

Her har vi revet overskapet over kjøkkenbenken og vifteskapet som var over ovnen. Bak disse skapene åpenbarte det seg en skikkelig fresh grønnfarge, så den måtte vi dekke over før vi kunne begynne å male i den fargen vi skulle ha.

Fargen vi har valgt til kjøkkenet heter Svakblå og kommer fra Gjøco. Det er en veldig fin farge som jeg har fått malt med i dag, og jeg er veldig fornøyd allerede!

Stua:

I stua har vi fuget diverse skruehull og noen små sprekker i skjøter på veggene. 2 av veggene har allerede fått 1.strøk av fargen Grå Harmoni fra Jotun. Vi har valgt Lady Pure Color, en supermatt maling, noe jeg ser blir veldig bra :-)

Vi har dessverre støtt på et lite problem i stua... Det har vært montert gardinbrett over vinduene, og når vi fjernet disse for å få malt, så ser vi jo at de som har lagt malestrie for mange år siden har lagt strien rundt gardinbrettene, og når vi nå har fjernet de så ser det ikke spesielt pent ut......
Vi har fått tips om at det går ann å få tak i fiskebensmønstret strie og bare skjære denne til for å fylle mellomrommene, men jeg har ikke troen på at det blir spesielt pent. Et annet tips er å legge en fin profilert list rundt hele vinduet, men da må det være en ganske bred list for å få dekket alt. Nå er vi bare i tenkeboksen på hvordan vi skal løse det!

Vi har også vært og hentet gulvet vi skal ha på stue og kjøkken, og det ser veldig bra ut. Gulvet er 3-stavs laminat fra Parador, i grå/brun eik.

Badet:

Ja, vi har endra litt på opplegget vi i utgangspunktet hadde på badet, da vi ser at det vanskelig blir fint å male den tapeten som er der nå. Den er rett og slett for sliten.... Så vi blir til å legge baderomsplater, sette inn ny innredning og nytt dusjkabinett, og legge belegge på gulvet. Min onkel Frank har vært kjempeflink og hjulpet oss med planlegging, og også med å fjerne alt inne på badet, så nå må vi bare kjøpe inn baderomsplater, så setter vi igang :-)

Soverommene:

På vårt soverom skal vi ha en farge som kommer fra Gjøco, er gråbrun og heter Ramberg. Har malt et strøk på en vegg, og er superfornøyd! På den ene veggen så skal vi ha en tapet fra Borås Tapeter, den heter Falsterbo 1435, og nedenfor ser du et bilde:



Foreløpig har vi ikke gjort noe med Adeleide sitt rom, utenom å velge ut tapeten og vi har også valgt ut maling. Den kommer fra Gjøco, heter Spanskgrå og er lysgrå. Kan jo ikke bare ha rosa! :-)

Her er litt bilder, fargene kommer nok ikke ordentlig fram,men man får en idè!



















Som dere ser, så har vi nok arbeid, men vi har heldigvis god tid på oss!